A  klíma beltéri egységében a meleg és nedves kitűnő táptalaj a felső légúti megbetegedéseket okozó gombáknak és baktériumoknak. Ez a zárt rendszer kedvez a baktériumok és gombák elszaporodásához, a klíma által befújt levegőt belélegezve, pedig megbetegedést okozhat.

A hosszabb távú tisztítás hiánya miatt, a hőcserélő lemezei között felgyülemlő szennyeződés jelentősen csökkenti a hatásfokot. A klímaberendezés egyre kevésbé tudja a megfelelő hőmérsékletet biztosítani, ezért több elektromos áramot is fogyaszt. Továbbá a készülék élettartamát is nagyban befolyásolja a rendszeres karbantartás.

Klímatisztítás során speciális vegyszeres  kezeléssel, tisztítással, fertőtlenítéssel megelőzhetőek a fent említett problémák.

A gyártók a rendszeres karbantartás elvégzését rendszerint a garancia fenntartásához kötik, így a garancialevélen nyilván kell tartani karbantartási alkalmakat.

Kérjük a vásárlás után a mellékelt kezelési utasítást és a garanciafüzetet olvassa el, valamint a beüzemelést követően kérje a beüzemelő szakembert, hogy tartson oktatást a szakszerű üzemeltetésről.

A fenti információk tájékoztató jellegűek, pontos információk a készülékhez kapott garanciafüzetben találhatók.

A garancia érvényét veszti:

  • szakszerűtlen, nem rendeltetésszerű használat
  • szakszerűtlen szerelés
  • jogosítvánnyal (zöldkártya) vagy NKVH-nál regisztrációval nem rendelkező személy helyezte üzembe